Hrvatska zemlja partner na 50. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju

Na Međunarodnom sajmu obrtništva i poduzetništva (MOS) u Celju koji se održava od 12. do 17. rujna predstavit će se i 50 hrvatskih izlagača, a Hrvatska će biti zemlja partner, istaknuto je u srijedu na konferenciji za novinare u Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK).

Na ovogodišnjem MOS-u predstavit će se 1.478 izlagača iz 30 zemalja, kazao je izvršni direktor Celjskog sajma Robert Otorepec.

Sajam po prvi put ima zemlju partnera, a to je Hrvatska, kazao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Naveo je kako HOK ove godine po 22. puta nastupa na sajmu u Celju te kako je taj sajam "mjesto okupljanja i susreta obrtnika i poduzetnika s poslovnim partnerima te prilika da istraže tržište i konkuriraju za nove poslove".

Prvog dana sajma bit će održan Slovensko-hrvatski poslovni forum na kojem će među ostalim biti riječi o prilikama koje za građevinski sektor obje zemlje donose projekti energetske obnove, te o komunalnoj infrastrukturi.

U sklopu sajma će biti organiziran i b2b susret za turistički sektor kao i prezentacija hrvatskih franšiza koje traže poslovne partnere u Sloveniji.

Državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina je rekao da Hrvatska ove godine ostvaruje rekordne turističke rezultate. Slovensko tržište ocijenio je važnim istaknuvši da je do sada ostvareno više od 9 milijuna noćenja slovenskih gostiju.

Nada se da će nastup Hrvatske kao zemlje partnera na sajmu u Celju doprinijeti jačanju gospodarske suradnje s čime se slaže i državni tajnik Ministarstva  gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

Jubilarni 50. MOS, kako je rečeno, donosi bogatu ponudu u pet ključnih oblasti - izgradnji i obnovi doma, kampingu i karavaningu, turizmu i prehrani, opremi i materijalima za obrt i industriju, poslovnim uslugama i poslovnim prilikama u inozemstvu i proizvodima široke potrošnje. (Hina)

© 2009 Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.