Bilje najavljuje rujan bogat turističko-kulturnim manifestacijama

Baranjska općina Bilje i ove godine povećava svoje turističke potencijale, bogatija za tri nova privatna smještaja, od kojih je jedan visoke kategorizacije te sada raspolaže s više od 400 postelja u 41 objektu. S najviše restorana u Baranji te uz razvoj infrastrukture i dodatnih sadržaja, Bilje u prvoj polovici ove godine bilježi 32 posto više dolazaka i 6,8 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

Područje općine Bilje, između rijeka Dunava i Drave, na kojemu je prirodni močvarni rezervat i jedno od najviše očuvanih poplavnih područja u Europi, park prirode Kopački rit, sve je poznatija gastronomska i rekreativna meka s brojnim turističko-kulturnim manifestacijama. Stoga će i u ovoj godini nastojati održati epitet top destinacije kontinentalnog turizma te, s dolaskom jesni, pripremaju brojna događanja i manifestacije.

Kao stanoviti nastavak međunarodne smotre folklora održane krajem kolovoza, uz nastupe brojnih kulturno umjetničkih, sajam domaćih proizvoda hrane i pića te bogat zabavni program, 9. i 10. rujna održat će se 18. međunarodni etno susreti u Bilju.

Nova manifestacija „Spirit of Imperium Romanum“, u Kopačevu, 16. i 17. rujna, oživljava nekadašnji život Rimljana kroz postavljanje rimskih tabora, u kojem će se nalaziti vojnici-legionari te prikaz oružja i gastronomske ponude starog Rima. Rimske legije vratiti će se u Kopačevo, u spomen na ostatke limesa koji se prostire duž cijelog Kopačeva te tako cijelo područje čini jedinstvenim arheološkim nalazištem.

Ribarski dani u Kopačevu, 19. po redu, održat će se 23. i 24. rujna, uz tradicionalno predstavljanje bogate ponude jela od riječne ribe, zabavni program i ponudu brojnih obiteljskih seljačkih gospodarstava.

Sezona događanja na otvorenom završava u Lugu, gdje će se, 29. i 30. rujna te 1. listopada, održati „Festival paprike“.

© 2009 Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.