Za tvrđavu sv. Nikole i zaštitu suhozida 4,3 milijuna kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je u srijedu 4,37 milijuna kuna nepovratnih sredstava Šibensko-kninskoj županiji za turističku valorizaciju tvrđave sv. Nikole u Šibeniku i zaštitu tradicijske arhitekture.

Za projekt 'Turistička valorizacija tvrđave Sv. Nikole u kanalu Sv. Ante', Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije odobreno je 2,05 milijuna kuna za potrebe financiranja projektnog prijedloga. Partneri unutar tog projektnog prijedloga su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Drugi projekt nosi naziv 'Hereditas – projekt zaštite suhozidne tradicijske gradnje' za koji je Šibensko-kninskoj županiji odobreno 2,3 milijuna kuna koje će biti utrošene za potrebe zaštite i prezentacije hrvatske autohtone arhitekture.

Sredstva su dodijeljena u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i na koje su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova priroda Šibensko-kninske županije aplicirale 2015. godine. (Hina/FaH)

© 2009 Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.