Javni pozivi

2017.

Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini (Program /.pdf)
______________________
 
3. 10. 2017. - JAVNI POZIV za otvoreni iskaz interesa malih i srednjih poduzetnika za ulaganja u tematski definirane hotele - otvoren do 18. 10. 2017. (popunjeni obrazacpošaljite na projekti.msp@mint.hr)
  • JAVNI POZIV  /.pdf
  • Obrazac - upitnik /.xlsx

______________________

28. 9. 2017. - Javni poziv za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2017. godini "STIPENDIJE" - Otvoren do 17. 11. 2017. godine - Dodatne informacije isključivo elektroničkom poštom: obrazovanje@mint.hr

Vezano uz odredbu da se „Tvrtka  obvezuje odmah po završetku redovnog školovanja/studiranja sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme uz uvjet probnog rada ili ugovor o radu pripravnika (ukoliko se provodi pripravnički staž) u ukupnom trajanju 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje). Ukoliko zbog sezonalnosti poslovanja objekata nije moguće osigurati kontinuiranih 12 mjeseci rada, tvrtka mora osigurati minimalno 6 mjeseci rada u kontinuitetu, o čemu se mora očitovati u prijavi na Javni poziv za stipendiranje te s time upoznati stipendistu prije potpisivanja ugovora“.

Ministarstvo turizma daje tumačenje:

Ukoliko zbog sezonalnosti poslovanja objekata nije moguće osigurati kontinuiranih 12 mjeseci rada tvrtka mora osigurati da odrada stipendije kroz probni rad i ugovor o radu pripravnika ne traje više od dvije kalendarske godine, dakle moguće je da prve godine stipendist odradi u kontinuitetu i manje od 6 mjeseci, ukoliko će u idućoj kalendarskoj godini ukupno odraditi stipendiju do ukupnog trajanja od 12 mjeseci.

______________________

 

______________________

© 2009 Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.