HrvatskiViše od stotinu raznovrsnih programa za advent u Varaždinu

VARAŽDIN, 2.12.2017.

Advent u Varaždinu, sve do 7. siječnja sljedeće godine, donosi više od stotinu raznovrsnih programa, a kako će Varaždin biti jedan od gradova domaćina Europskoga rukometnog prvenstva u siječnju, klizalište će na Kapucinskom trgu biti postavljeno i za vrijeme natjecanja, uz zonu za navijače.

Ponovo ide 'Bijeli Korzo', povećan je broj kućica i varaždinskih obrtnika sa svojom ponudom. Vraćaju se šuma i obitelj drvenih sobova, koji su oduševili prošle godine, pogotovo djecu. Dućanska ulica će biti dodatno uređena, a na Trgu slobode i u Ulici Ankice Opolski obrtnici i izlagači, što će biti šetnica od Korza do Kapucinskog trga.

Ove godine klizalište je od 1050 kvadrata, drugo najveće poslije zagrebačkog, uz rasvjetu i glazbu, a očekuje se dolazak gostiju iz Slovenije, okolnih županija i Zagreba.

Najavljeno je i 40. izdanje Novogodišnje utrke koja starta u ponoć na prijelazu iz Stare u Novu godinu. Organizatori iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina očekuju više od 400 trkačica i trkača. (Hina/FaH)

Kalendar najava

Aktualno