HrvatskiFestivalom čokolade otvoren program adventa u Opatiji

OPATIJA, 3.12.2017.

Najljepši Advent uz more, pojačan najslađim opatijskim festivalom, unio je živost na niz gradskih lokacija te privukao dvadesetak tisuća posjetitelja na otvaranje programa koji će događanjima ispuniti blagdansko vrijeme.

Sladak početak Adventa uz Festival čokolade i otvorenje klizališta na Ljetnoj pozornici privukao je ovog vikenda više od dvadeset tisuća posjetitelja u romantičnu blagdansku atmosferu Opatije čiji su parkovi, trgovi, ulice i hotelske terase bili ispunjeni događanjima. U Opatiji je otvoreno 17 hotela u kojima je, u usporedbi s prošlogodišnjim čokoladnim vikendom, boravilo 17 % više gostiju.

Umjetnički paviljon „Juraj Šporer“ i njegova okolica bili su i pozornica zabave mnogobrojnih posjetitelja svih uzrasta, gdje se moglo, uz glazbene programe, uživati i u „okusima zime“: punču, toplom čaju ili kuhanom vinu, kao i probranim jelima idealnim za ovo godišnje doba.

Opatijska tržnica postala je „Slatki mrkat“ na kojem su se predstavili opatijski obrtnici i učenici Ugostiteljske škole Opatija, a na Ljetnoj pozornici zavladala je „Ledena čarolija“ uz brojne klizače i mirisnu blagdansku gastroponudu iz prigodnih kućica.

Ipak, od petka do nedjelje „epicentar“ zbivanja bio je hotel Kvarner čija je Kristalna dvorana udomila sajam delicija „Čokoladna čarolija“ s rekordnim brojem izlagača – njih tridesetak iz Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH, ali i s ponudom slastica koje stižu čak i iz egzotičnog Meksika.

Čokoladnim spektaklom mogao se podičiti i Milenij Choco svijet gdje je održana „antistres terapija“ razbijanja i degustacije velike table čokolade, ali i kiparsko remek-djelo – Orašar, zaštitni znak ovogodišnjeg Adventa, kojeg je od čokolade izradio Antonio Licitra.

Koncertima glazbenika i bendova goste su privukle i druge hotelske terase, a vrhunac programa bilo je spektakularno paljenje božićnih lampica – popularni Christmas Tree Lighting - na terasi hotela Continental u subotu navečer.

Glazbene programe u Opatiji pratili su i oni kulturni, a službeni početak Adventa označilo je i paljenje prve adventske svijeće na velikom vijencu uz fontanu na Slatini.

Program Adventa u Opatiji nastavlja se i preko tjedna – uz prigodnu zimsku ponudu kod Šporera, na mrkatu i na Ljetnoj pozornici. (www.visitOpatija.com)

Kalendar najava

Aktualno