HrvatskiLošinj nastavlja Integrirano upravljanje kvalitetom u destinaciji

MALI LOŠINJ, 8.11.2017.

Kako bi dodatno potaknuli sve turističke dionike u destinaciji da svojim radom, odgovornošću i kreativnošću pridonesu podizanju kvalitete usluge, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja započinje provođenje projekta IQM - Integrirano upravljanje kvalitetom u destinaciji.

IQM je projekt povezanog upravljanja kvalitetom destinacije kojem je cilj okupiti i povezati najbolje turističke dionike u destinaciji. Odlukom turističkog vijeća prvi sudionici u projektu bit će upravo privatni iznajmljivači nakon kojih je cilj uključiti i ostale djelatnike u turizmu (trgovine, ugostiteljske i smještajne objekte, taxi prijevoznike i druge). Na edukacijama i radionicama koje su započele u 2016. godini pokazalo se da na području Grada Malog Lošinja postoji značajan broj iznajmljivača koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete, a upravo se ovim projektom želi dodatno istaknuti i poboljšati kvaliteta i usluga privatnog smještaja.

Voditeljica savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo d.o.o.  Anamarija Cicarelli 7. i 8. studenog 2017. u Turističkom uredu održava prezentacije standarda i edukacije o poslovanju kroz cjelodnevne radionice za više od 50 zainteresiranih privatnih iznajmljivača.

Sudjelovanje u projektu IQM je za  iznajmljivače besplatno, a iznajmljivači koji potpišu Sporazum obavezni su zadovoljiti standarde koje propisuje Knjiga standarda za privatni smještaj. Upravo će predstavnici voditelja projekta obilaziti sve subjekte kako bi prošli sve točke za Knjigu standarda. Pogodnosti koje iznajmljivači dobivaju sudjelovanjem su 'welcome paketi', posebno isticanje na internet stranicama Turističke zajednice Grada Malog Lošinja te promocija putem kanala promocije TZG, zatim medijska promocija i popusti u određenim trgovinama, na određene usluge, kako za sudionike tako i za goste sudionika projekta.

Upravo s ciljem stvaranja prepoznatljivosti te podizanja kvalitete, ali isto tako kako bi umrežili one najbolje u 'krug izvrnosti', odlučili smo intenzivno započeti s provođenjem IQM projekta. Obzirom na priličan broj zainteresiranih koji već velikim dijelom zadovoljavaju tražene standarde, smatram da će se Lošinj uskoro moći pohvaliti izdvojenom visoko kvalitetnom turističkom ponudom. Cilj je da upravo tu ponudu onda prate i ostali dionici u destinaciji što naposljetku podiže kvalitetu i prepoznatljivost cjelokupne destinacije, smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Inače, upravljanje kvalitetom destinacije (Total quality management- TQM), Gradu Malom Lošinju i Turističkoj zajednici još se 2006. godine nametnuo kao novi izazov u kojima se turistička infrastruktura razvija u kvalitativnom smjeru. Već tada je prepoznata važnost implementacije standardizacije destinacije, odnosno upravljanja kvalitetom destinacije u svim segmentima.

Kalendar najava

Aktualno