HrvatskiDHT: Slavonija i Baranja predstavljaju svoju ponudu na Lošinju

MALI LOŠINJ, 25.10.2017.

Uoči otvaranja Dana hrvatskog turizma (DHT) danas se u luci u Malom Lošinju predstavlja slavonska i baranjska turistička i eno-gastro ponuda s ciljem povećanja turističkih dolazaka te skretanja pažnje na tu regiju kao mogućeg domaćina DHT-a u budućnosti.

Slavonsku i baranjsku ponudu na posebnom brodu predstavili su poduzetnici, ugostitelji i OPG-ovi iz Zmajevca, Karanca, Kopačeva, Osijeka, Požege, Erduta, Iloka i drugi, a uz pomoć agencije ID Riva Tours iz Muenchena.

"Kada sam prošle godine na DHT-u dobio nagradu za doprinos hrvatskom turizmu, najavio sam da ću sve snage uložiti u turističko pokretanje Slavonije. Vjerujem da je vrijeme i da se DHT mogu održati u Slavoniji, ako ne iduće, a onda bar 2019.", istaknuo je za Selimir Ognjenović, vlasnik ID Riva Toursa.

U organizaciji ID Rive prvi puta je ove jeseni 40-ak turista iz Bavarske organizirano i posjetilo tu regiju, a Ognjenović najavljuje i nove grupe naglašavajući da je "najvažnije da se stvari pokrenu, da se u Hrvatskoj osvijesti turistički potencijal Slavonije i Baranje, i da turiste netko dovede da vide, a sve poslije može biti lakše".

S ciljem veće promocije i vidljivosti ID Riva Tours je u svoju brošuru o privatnom smještaju za iduću godinu uvrstila i ponudu privatnog smještaja u Slavoniji i Baranji, koje će se prvi puta naći i u glavnom katalogu tog njemačkog touroperatora za 2018. koji izlazi idući mjesec.

A po riječima direktorice TZ Dubrovnika Romane Vlašić, dogovaraju se dolasci 20-ak dubrovačkih ugostitelja u Slavoniju i Baranju zbog moguće nabave namirnica i drugih oblika suradnje.
Dvodnevni Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni godišnji skup turističkog sektora, okupit će više od tisuću domaćih i stranih sudionika.

DHT organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, koji će dodijeliti godišnje nagrade najboljima u turizmu ove godine. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno