Hrvatski



Sedmo izdanje kulinarske manifestacije „Chtef - zagorski chef"

STUBIČKE TOPLICE, 24.10.2017.

U utorak, 24. listopada 2017. godine u Stubičkim Toplicama će biti održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko-zagorske županije Chtef Zagorski chef.

Manifestacija će biti održana u hotelu Matija Gubec, ulica Viktora Šipeka 31, s početkom u 12.00 sati.

Kulinarski show Chtef Zagorski chef, sedmo je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi.

Na sedmom izdanju Chtefa Zagorskog chefa nastupit će: TOMISLAV ŠIMUNIĆ, Hotel Matija Gubec, Stubičke Toplice, JAKOV MIRT, Terme Jezerčica, Donja Stubica, NIKOLINA KRANJČEC, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica, MISLAV BOŽIĆ, Hotel & Restoran Villa Magdalena, MIRKO LJUBIĆ, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice, MATTEO KLASIĆ, Restoran "Dunav", Sveti Križ Začretje, ZDRAVKO SEMENSKI, Pivnica i restoran Punkt.

Pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju na čelu sa Tomislavom Špičekom, koji je široj javnosti poznat po nastupima u kulinarskim televizijskim emisijama. U komisiji su još dva poznata gastronomska znalca, etablirani kuhari Slavko Večerić i Dražen Đurišević.

Posjetitelji će moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije brojnih zagorskih delicija poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača te vrhunskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.

Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.

Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled  jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela.

Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorski chef. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.

Kalendar najava

Aktualno