HrvatskiMinistar Cappelli primio u posjet veleposlanicu Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj

ZAGREB, 13.10.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli primio je u posjet Nj. E. veleposlanicu Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, Tanju Dimitrovu s kojom je razgovarao o dosadašnjoj uspješnoj suradnji i još boljem povezivanju ovih dviju prijateljskih zemalja u području turizma.

Veleposlanica Dimitrova predstavila je planirane aktivnosti Veleposlanstva Republike Bugarske u Hrvatskoj za ovu i narednu godinu te, između ostalih aktivnosti, pozvala ministra Cappellija na sastanak ministara turizma u Europi koji će se održati u veljači iduće godine u Bugarskoj. Sastanak se održava povodom presjedanja Bugarske Europskom unijom od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

Nj. E. Tanja Dimitrova istaknula je kako je Hrvatska dobro prepoznata u Bugarskoj kao zemlja sličnog podneblja i kulture te da joj je želja privući još više bugarskih posjetitelja u Hrvatsku, ali i obratno.

Početkom ove godine Veleposlanica Dimitrove i Veleposlanik Kraljevine Belgije Philippe Benoit u suradnji s diplomatskim zborom te Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Ministarstvom kulture, Gradom Zagrebom i Hrvatskom turističkom zajednicom, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u Zagrebu su predstavili izložbu „Hrvatska kroz oči inozemnih veleposlanika“ nastalu povodom obilježavanja 25 godina neovisnosti Republike Hrvatske.

Pohvalivši ovu izložbu, ministar Cappelli izrazio je podršku za daljnjom promocijom fotografija proizašlih iz ovog projekta. Set od 45 fotografija koje predstavljaju pogled na Hrvatsku kroz fotografije 35 veleposlanika u Hrvatskoj, veleposlanica Dimitrova odlučila je pokloniti Ministarstvu turizma kao uspomenu na prijateljstvo Bugarske i Hrvatske, a ministar je najavio mogućnost daljnjeg izlaganja tih fotografija na nadolazećim Danima hrvatskog turizma koji se ove godine održavaju u Malom Lošinju 25. i 26. listopada.

Kalendar najava

Aktualno