HrvatskiMinistar Cappelli primio u posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj

ZAGREB, 12.10.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli primio je u posjet Nj. E. veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Andrewa Stuarta Dalgleisha, s kojim je razgovarao o suradnji te daljnjem povezivanju dviju prijateljskih zemalja u području turizma.

Ministar Cappelli tijekom razgovora predstavio je rezultate turističkog prometa u dosadašnjem dijelu 2017. godini te izrazio zadovoljstvo odličnim rezultatima gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva koji su ostvarili 26 posto više dolazaka nego li prošle godine u istom razdoblju. Tijekom razgovora poseban se naglasak stavio na još boljem prometnom povezivanju destinacija u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, pri čemu je ministar Cappelli istaknuo kako je upravo strateški cilj za hrvatski turizam pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije te samim time poticanja razvoja cjelogodišnjeg turizma.

Nj. E. Andrewa Stuart Dalgleish istaknuo je kako mu je iznimno drago što je Hrvatska postala još više prepoznatljiva na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva te da mu je želja u Hrvatsku privući goste tijekom pred i posezone, a koje bi posebno vjeruje privukla hrvatska gastronomija, sportski, cikloturizam i ostali posebni oblici turizma. Izrazio je i veliko zadovoljstvo što će se na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji se održavaju 25. i 26. listopada u Malom Lošinju predstaviti projekt brendiranja Ujedinjenog Kraljevstva (Visit Britain).

Tijekom prvih devet mjeseci 2017. godine Hrvatsku je posjetilo više od 700 tisuća gostiju iz Ujedinjene Kraljevine koji su ostvarili 3,8 milijuna noćenja, odnosno 26 posto više u dolascima te 25 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Gosti iz Ujedinjene Kraljevine najviše su boravili u Dubrovačkoj-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Istarskoj županiji, a od destinacija najposjećenije su bile Dubrovnik, Split i Konavle.

Kalendar najava

Aktualno