HrvatskiMinistar turizma u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

VUKOVAR, 10.10.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli susreo se u Vukovaru s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, a tema radnog sastanka bila je razvoj turizma u ovoj županiji.

Tom prigodom ministar Cappelli podsjetio je na odlične turističke rezultate koje Vukovarsko-srijemska županija bilježi ove godine te istaknuo kako je porast od 44 posto u noćenjima pokazatelj kako se turizam ovog kraja razvija u dobrom smjeru.

Ministarstvo turizma pruža podršku razvoju kontinentalnog turizma na ovom području kroz niz programa i potpora, a u fokusu su projekti vezani uz cikloturizam i razvoj biciklističkih staza, kulturni turizam i valorizaciju Vučedola te otvaranje centara kompetencije koji će se otvarati u Hrvatskoj i u kojima će se školovati kadrovi u turizmu.

Projekt razvoja cikloturizma u Vukovarsko-srijemskoj županiji ove je godine Ministarstvo turizma potpomoglo s 350.000 kuna kroz program 'Konkurentnost turističkog gospodarstva', a na ovom sastanku župan Galić i ministar Cappelli iznijeli su i dodatne prijedloge kako oplemeniti i pokrenuti turizam u ovoj županiji u što kraćem roku.

Kalendar najava

Aktualno