Hrvatski„Interslast“ - kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

TERME TUHELJ, 10.10.2017.

“INTERSLAST” - Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva koji se održava 10. listopada 2017. godine, događaj je koji je već postao tradicionalan u regionalnom i internacionalnom slastičarstvu.

“Interslast” intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Stručnih slastičarskih događanja na ovom području je nedovoljno s obzirom na njen značaj. Posebno smo zadovoljni što će se okupiti brojni slastičari (obrtnici, hotelski slastičari, i drugi...) i ljubitelji slastica.

“Interslast” se sastoji od kongresnog, natjecateljskog, i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se naziva “Folkslast”. Naime, želja je organizatora da se intenzivira zaštita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica, pa će u tom smislu biti priređeno nekoliko radionica, tradicionalnih kolača iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije.

Posebna zanimljivost skupa je slastičarsko natjecanje “Artslast” u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije.

Očekujemo 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu; Plodovi jeseni u mojoj torti. Rad mladih slastičara valorizirat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih slastičara, članova Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza.

Natječu se i slastičari seniori iz spomenutog područja na istu temu, a posebno natjecanje je u spravljanju voćnih pita. Ovogodišnji Interslast ugostit će inozemne stručnjake, voditelje radionica iz Slovenije, Austrije, Njemačke i USA (države Maine i Florida).

Kalendar najava

Aktualno