HrvatskiKonferencija "Može li hrvatski turizam 365?"

ZAGREB, 4.10.2017.

Konferencija "Može li hrvatski turizam 365?" održat će se 4. listopada  2017. godine u Zagrebu, u hotelu Sheraton, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore. Lideri hrvatskog turizma te brojni domaći i inozemni stručnjaci identificirat će potencijale, mogućnosti, pozitivne prakse i rješenja za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj.

Na stranici www.turizam365.com mogu se pronaći sve informacije o konferenciji te prijava i mogućnost aktivnog uključivanja u konferenciju prijedlozima i idejama te informacijama o planiranim i realiziranim projektima za unapređenje cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj dok će najzanimljiviji prijedlozi biti predstavljeni na samoj konferenciji.

Konferencija je namijenjena: direktorima i predsjednicima uprava velikih turističkih kompanija, poduzetnicima i obrtnicima koji sudjeluju u turističkom procesu i prihodu, predstavnicima turističkih i gospodarskih institucija, predstavnicima turističkih zajednica, stručnim te drugim udrugama, te svim osobama i subjektima koji jesu, ili bi tek mogli biti, uključeni u hrvatski turizam, a koji žele imati direktan utjecaj na razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj.

Političari, turistički djelatnici i svi uključeni u turizam već godinama govore kako je potrebno produljiti turističku sezonu. Iskustva i turistički rezultati susjednih zemalja pokazuju da je turizam 365 dana u godini nešto čemu trebamo težiti. No, je li to doista moguće i u Hrvatskoj ili se radi o snovima u koje želimo vjerovati?

Konferencija Hrvatski turizam 365 dovodi eminentne turističke stručnjake iz šire regije i predstavnike najvažnijih turističkih institucija u Hrvatskoj kako bi se jasno definirao put prema pokretanju hrvatskog turizma koji traje 365 dana u godini.

Pokušat će se ustanoviti potencijali i zablude o cjelogodišnjem turizmu u Hrvatskoj te odgovoriti na pitanje jesmo li spremni za 12-mjesečni turizam. Konferencija će također dati prijedloge kako biti drugačiji i produljiti sezonu te što stvarno treba poduzeti država, što lokalna samouprava, a što turistički privatni sektor kako bismo to i ostvarili. Stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske podijelit će svoja uspješna iskustva, kao i svoje sugestije i smjernice za daljnji razvoj hrvatskog turizma. Na konferenciji će se ponuditi nova znanja i ideje malim i srednjim subjektima te motivacija velikim turističkim subjektima.

„Cilj ove konferencije je prije svega identificirati potencijale, mogućnosti, pozitivne prakse i rješenja za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj pri čemu će zasigurno pripomoći iskustva i prakse susjednih zemalja. Ovom konferencijom želimo predstaviti rješenja i aktivnosti za osiguranje tražene kvalitete i inovativnosti koja nam je potrebna kako bismo ostvarili turizam koji traje cijele godine. Današnji turisti su ponovo putnici u potrazi za novim autentičnim iskustvima, a ne masovni turisti koji traže unificiranu ponudu u bilo kojem dijelu svijeta, a Hrvatska to zasigurno može ponuditi, i to svih 12 mjeseci u godini“, izjavila je Ivana Kolar, direktorica tvrtke Julius Rose i organizatorica konferencije, dosad dugogodišnja direktorica Termi Tuhelj.

Kalendar najava

Aktualno