HrvatskiDržavni tajnik Matušić s Glavnim tajnikom UNWTO-a Pololikashvilijem i s državnom tajnicom Ministarstva turizma Rumunjske Tarteatom

CHENGDU/KINA, 15.9.2017.

Tijekom današnje sjednice Glavne skupštine UNWTO-a u Kini (Chengdu), državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić sastao se s novoizabranim Glavnim tajnikom UNWTO-a, Zurabom Pololikashvilijem. Ovom prigodom Pololikashvili je zahvalio državnom tajniku na potpori koju mu je Hrvatska dala u procesu kandidature te izrazio želju za nastavkom intenzivne suradnje s Hrvatskom.

Tijekom današnjega dana, državni tajnik Frano Matušić sastao se i s državnom tajnicom Ministarstva turizma Rumunjske, Cristinom Ionelom Tarteatom. Tema razgovora bila je suradnja Rumunjske i Hrvatske u području turizma, s posebnim osvrtom na prilike u vrijeme rumunjskog predsjedanja Vijećem EU (prva polovica 2019.) te hrvatskog predsjedanja (prva polovica 2020.).

Rumunjsku državnu tajnicu zanimala je i suradnja u okviru EU Dunavske strategije, za što je izražen obostrani interes te je državni tajnik upravo tu suradnju prepoznao kao veliku priliku za snažnije pozicioniranje cijele istočne Hrvatske. Državni tajnici dotaknuli su se i teme viznog režima te izrazili nadu za što skoriji ulazak u Schengen te jaču suradnju po tim pitanjima.

Kalendar najava

Aktualno