HrvatskiFilm TZG Crikvenice "Discover, Enjoy, Repeat" osvojio vrijednu nagradu

CRIKVENICA, 12.9.2017.

Na crikveničku je rivijeru ovih dana stigla još jedna vrijedna i zaslužena nagrada. Nakon što je sredinom kolovoza ove godine promotivni film Turističke zajednice Crikvenice "Discover, Enjoy, Repeat" dobio nagradu festivala "US International Film & Video Festival" iz Los Angelesa, početkom rujna je rivijera dobila još jedan razlog za slavlje. Naime, navedeni je film dobio i nagradu "White Acacia" ("Beli bagrem") za najbolju montažu na Međunarodnome festivalu turističkog i ekološkog filma "SILAFEST 2017.".

Deveti po redu festival održan je od 27. kolovoza do 2. rujna 2017. na obali Dunava, u Velikom Gradištu. Ovaj je festival u Srbiji dio lanca CIFFT-a (Međunarodno udruženje turističkih filmskih festivala) i svake godine okuplja autore iz cijeloga svijeta.

Kako što bolje predstaviti destinaciju u svega 7 minuta te 90, 60 ili svega 30 sekundi? Turistička zajednica Crikvenice to je učinila vrlo uspješno putem četiriju turističkih filmova, koji su predstavljeni 2016. godine. Prva je verzija duga otprilike 7 minuta, prikazuje cjelokupnu ponudu rivijere, a nazvana je "Discover, enjoy, repeat", jednako kao i njena kraća verzija od 90 sekundi. Film "Relax, feel good, repeat" traje 60 sekundi, posvećen je aktivnom odmoru i zdravstvenom turizmu, dok četvrta i najkraća verzija filma u svega 30 sekundi donosi priču o događanjima, a ime joj je "Live, learn, repeat".

Na "SILAFESTU 2017." je nagrađena upravo najduža verzija filma, u kojoj se skladno isprepliću ovdašnja gastronomija, prekrasne plaže, prirodne ljepote, zdravlje, sport, rekreacija i zabava, raznovrsna događanja, tradicija te kulturno-povijesna baština. Direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić sudjelovala je na "SILAFESTU 2017." i preuzela ovu vrijednu nagradu. Konkurencija je bila jaka, a sudjelovali su, među ostalim, filmovi iz Slovenije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Danske, Portugala, Grčke, Švicarske, SAD-a, Turske i Egipta.

Kalendar najava

Aktualno