HrvatskiTurističko-sportska manifestacija "Kupske noći"

SISAK, 8.9.2017.

"Kupske noći", četverodnevna turističko-sportska manifestacija na obalama rijeke Kupe, održava se u periodu od 8. do 10. rujna 2017. godine, promovira jedinstven doživljaj života na rijeci.

Posjetitelji mogu uživati na vođenom obilasku brodom Biokovo, ili u programu na Brodu umjetnosti - Stihovnici, koji se uz glazbenu pratnju Branimira Bogunovića odvija na brodu Juran i Sofija.

Sva dane manifestacije odvijat će se i Star film fest, pri čemu će se, osim projekcija filmova pod zvijezdama, održavati koncerti na otvorenom te filmske radionice i predavanja.

Također, posjetitelji će moći doživjeti Kupsku alku, jedinstveno sportsko natjecanje u kojem natjecatelji, u ekipama od dva člana, čamcem koji pokreću vanbrodskim motorom gađaju alku postavljenu iznad vode.

Održat će se i „Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca“; četveročlane posade borit će se na stazi duljine 100 metara. Uz Šikljadu planiran je Oldtimer Rally, radionice origamija uz izradu zajedničke instalacije, zatim likovna kolonija s radionicom slikanja kao i škola veslanja.

Završnog dana manifestacije, na nedjeljnom Aeromitingu u Šašnoj Gredi kraj Siska sudjelovat će 40 letjelica, među kojima prvi put i nagrađivana skupina Krila Oluje. Panoramski letovi počet će već u 10 sati, a aktobatski letački program u 14 sati.

Kalendar najava

Aktualno