HrvatskiEuro-afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu

LOŠINJ, 13.9.2017.

Sportsko ribolovno društvo 'Udica' Mali Lošinj u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Malog Lošinja te Jadranka Grupom, od 13. do 17. rujna 2017. godine, organizira 31. Euro-afričko prvenstvo u podvodnom ribolovu, pod pokroviteljstvom ureda predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

U dva dana natjecanja (15. i 16. rujna), u akvatoriju otoka Lošinja očekuje se više od 120 sudionika i posjetitelja iz 19 različitih zemalja Europe i Afrike, a nastupit će jedni od najboljih podvodnih ribolovaca poput svjetskog prvaka Giorgiosa Vasilioua (Cyprus) i vice prvaka Giannisa Siderisa (Grčka) te nekadašnjeg europskog, svjetskog i višestrukog državnog prvaka u podvodnom ribolovu, Lošinjana Daniela Gospića.

Prvog dana programa, 13. rujna 2017. u sklopu prvenstva najmlađi će u 11 sati poribljavati u luci Mali Lošinj. Svečano otvaranje Euro-afričkog prvenstva u podvodnom ribolovu započet će 14. rujna 2017. godine u 18 sati na Trgu u Malom Lošinju uz koncert The Beat Fleet (TBF) grupe. Natjecanje započinje 15. rujna u 10 sati nakon čega se dostavljeni ulov važe. Također, 16. rujna, po završetku prvenstva i vaganja ulova, u malološinjskoj sportskoj dvorani na Bočacu u 19 sati slijedi proglašenje pobjednika i dodjela medalja te ceremonija svečanog zatvaranja natjecanja.

Mali Lošinj kolijevka je podvodnog ribolova, a prvo svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu 1957. godine održano je upravo u Malom Lošinju. Nije slučajno ni da se prvenstvo održava u sklopu festivala Lošinjskim jedrima oko svijeta koji će od 2. do 23. rujna 2017. godine oživjeti i prezentirati povijesno i kulturno nasljeđe lošinjskog pomorstva. Ovim prvenstvom te kroz manifestacije, radionice i gastronomsku ponudu Festivala obogatit će se turistička ponuda otoka Lošinja kao i cijele regije Kvarner, a gostima će se pružiti neponovljivi doživljaj ‘uranjanja’ u povijest i tradiciju na atraktivan i zabavan način, izjavila je gradonačelnica Grada Malog Lošinja, Ana Kučić.

Kalendar najava

Aktualno