HrvatskiOdržana prezentacija Kvarnera u londonskom Queens klubu

ZAGREB, 14.7.2017.

U prestižnom i popularnom londonskom teniskom centru Queens Club održana je prezentacija Kvarnera u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera. U konkurenciji s nebrojenim dnevnim događanjima, u kojima svatko traži povezivanje svoje ponude s potražnjom, večer u Queens Clubu za Turističku zajednicu Kvarnera bila je iznimno uspješna te pokazala da je upravo Wimbledon bio jedinstvena prilika za promociju.

Zahvaljujući sretnoj okolnosti i plasmanu čak 8 hrvatskih tenisača u drugi wimbledonski tjedan, što su ostvarili samo još igrači iz Češke, dok u drugom tjednu SAD ima 7, a Velika Britanija 6 igrača, kvarnerska je večer bila prilika i za prigodnu proslavu. Uspjehe hrvatskih tenisača na večeri su pohvalili predsjednik Wimbledona i Britanskog teniskog saveza (LTA) Martin Corrie, kao i predsjednici nacionalnih teniskih saveza iz Njemačke, Portugala, UAE, Kostarike, Rusije, i drugi gosti, te na taj jedini dan odmora za igrače, kada se na Wimbledonu ne igra, uz čestitke, uputili i želje za uspjeh u nastavku turnira.

Uzvanici na prezentaciji Kvarnera bili su i predstavnici medija, prvenstveno iz područja turizma, partneri touroperatori te predstavnici društveno-gospodarskog života Velike Britanije.
Uzvanicima se obratila direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov te gostima predstavila kvarnerske atrakcije uz pomoć filmova i vizuala, ali i uz glazbu s našeg područja, te okuse mediteranske kuhinje. Uzvanicima su uručeni promidžbeni materijali i suveniri, kao i posebno kreirane informacije te su i na taj način upoznati s atrakcijama Kvarnera.

„Turistička zajednica Kvarnera već duže vrijeme u razvoju turističke ponude povezuje i umrežava turizam i sport, kulturu, zdravstvo, održivi razvoj i slične resorne segmente te surađuje s raznim udrugama, savezima, specijaliziranim agencijama i nizom partnera, jer i sami turisti koji na Kvarner dolaze, pokazuju najrazličitije interese i motive dolaska u destinaciju“, rekla je direktorica TZ Kvarnera.

Na Kvarneru su britanski gosti u 2016. godini ostvarili 10 % više dolazaka i 12 % više noćenja u odnosu na 2015. godinu, dok se u šestomjesečnom razdoblju 2017. godine nastavio trend rasta, pa je tako ostvareno 16 % više dolazaka i 10 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

Kalendar najava

Aktualno