HrvatskiČetvrta sezona kulturno-turističkih 'Dvorišta'

ZAGREB, 14.7.2017.

Četvrtu godinu za redom - ljetno izdanje omiljene zagrebačke manifestacije 'Dvorišta', održava se od 14. do 23. srpnja, na sedam biranih lokacija u gradu.

Na prvome su mjestu, dakako, zbog "zvijezda" manifestacije - prekrasna gornjogradska dvorišta: intimno i ugodno dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19, čarobno dvorište Palače Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29 i nezaobilazno, zabavno dvorište Palače Balbi u Demetrovoj 11 te, i ove godine, dvorište kultnog filma 'Tko pjeva zlo ne misli' u Basaričekovoj 11.

Premijerno, u ljetnom idanju, otvaraju se još tri nove lokacije: kuća u Radićevoj 54 u kojoj je živio otac Augusta Šenoe, kaptolski sladopek Vjekoslav Šenoa, ali i veliki hrvatski književnik i
preporoditelj Dimitrija Demeter; dvoriše u Visokoj ulici na kućnome broju 8, ugledne zagrebačke obitelji Gvozdanović, u čijim su se sobama i salonima početkom 20. stoljeća održavali raskošni domjenci, koncerti i zabave; atrij Muzeja grada Zagreba (Opatička 20), davno u prošlosti opatički samostan po kojemu je i cijela Opatička dobila svoje ime, reprezentativni prostor s prostranim atrijem i najstarijom sunčanom zidnom urom u Zagrebu.

Svi prostori posebno su uređeni za zabavu i ugodno druženje, a sva dvorišta kroz opise na informativnim pločama, uređenje, ponudu, programe, cjelokupnu atmosferu, pričaju svoje priče u skladu sa sloganom manifestacije "Svako ima svoju priču...".

 

Kalendar najava

Aktualno