HrvatskiMinistar turizma Gari Cappelli na svečanosti otvorenja „The Tenth ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine“

DUBROVNIK, 19.6.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli sudjelovat će na svečanosti otvorenja „The Tenth ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine“ koje će se održati u ponedjeljak, 19. lipnja 2017. godine s početkom u 9.00 sati u Dubrovniku, Hotel Palace, Masarykov put 20.

„The Tenth ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine“ održava se od 19. do 24. lipnja 2017 godine u Dubrovniku, a riječ je o jednom od najznačajnijih svjetskih znanstvenih događaja iz područja biomedicine posvećenom trendovima koji će u cijelosti promijeniti medicinu kakvu danas poznajemo.

U radu 10. ISABS-ove konferencije sudjelovat će 60-tak pozvanih predavača i 500 sudionika, iz više od 40 država svijeta među kojima su i dobitnici Nobelove nagrade prof.dr. Herald zun Hausen (University of Heildeberg), prof. dr. Ada Yonath (Weizmann Institute of Science) i prof.dr. Robert Huber (Max Planck Institute of Biochemistry).

Glavne teme koje će se obraditi tijekom trajanja kongresa su: personalizirana i regenerativna medicina, stanična i genska terapija, farmakogenomika te forenzička genetika, a predavači su trenutno najcitiraniji svjetski znanstvenici iz navedenih područja. Poseban naglasak skupa bit će na najnovijim tehnikama i postupcima forenzičnih znanosti u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i bioterorizma.

Skup je organiziran u suradnji s vodećom američkom zdravstvenom institucijom: Mayo Clinic, te George Washinigton University, Penn State University, University of New Haven, Unfallkrankenhaus-Berlin, Regiomed Hospitals i nizom hrvatskih zdravstvenih i znanstvenih institucija.

Kalendar najava

Aktualno