HrvatskiValamar ove godine investira 873 milijuna kuna, do 2020. još 2 milijarde

RABAC, 8.6.2017.

Valamar Riviera ove godine investira 873 milijuna kuna u više od 300 projekata, a do 2020. investicije će dosegnuti 2 milijarde kuna, najavio je u četvrtak predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin.

"Investicije smo odlučili pojačati zbog povoljne situacije na tržištima kapitala s niskim kamatama, kao i dobre potražnje, unatoč negativnim utjecajima politike na turizam i povećanim porezima od čega samo povećani PDV Valamaru odnosi oko 17 milijuna kuna godišnje",  kazao je Kukurin novinarima uoči večerašnjeg otvaranja dva Valamarova resorta u Rapcu - Family Life Bellevuea i Girandella.

U njihovu rekonstrukciju i gradnju koja je trajala rekordno kratkih sedam mjeseci, Valamar je uložio više od 560 milijuna kuna. Obnovljene su sve 764 smještajne jedinice za više od 2700 gostiju dnevno, uređeni i nadograđeni brojni dodatni sadržaji. To je najveća investicija u hrvatskom turizmu ove godine, koja će po Kukurinovim riječima zaposliti oko 630 ljudi.

Goste Valamar očekuju sa svih tržišta, a dodatno 'punjenje' za Family Life Bellevue resort osigurava i potpisani trogodišnji ugovor s velikim svjetskim touroperatorom TUI-jem.
"Cijene su u Rapcu, kao i u našim drugim destinacijama, usklađene s kvalitetom, kreću se od oko 250 do 500-600 eura po smještajnoj jedinici i mislimo da su konkurentne", ocijenio je Kukurin dodajući da ove godine u objektima u Rapcu očekuju oko 360 tisuća noćenja.Dodao je da Valamar ukupno ove godine očekuje nastavak pozitivnih trendova u poslovanju, s porastom  prihoda od barem 10 posto. 

"Ove godine ukupno zapošljavamo 5300 radnika u svim našim objektima. Uspjeli smo gotovo u cijelosti pronaći radnike. Dosta ih je s lokalnih područja gdje djelujemo, ali i iz unutrašnjosti zemlje", kazao je Kukurin. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno