HrvatskiCappelli u Rapcu: Valamarova investicija u Rapcu veliki poduhvat

RABAC, 8.6.2017.

Investicija hotelske kompanije Valamar Riviera u dva resorta u Rapcu od više od 560 milijuna kuna veliki je poduhvat koji daje zamah ne samo Rapcu nego i Istrarskoj županiji i ukupno hrvatskom turizmu, istaknuo je u četvrtak navečer ministar turizma Gari Cappelli na svečanom otvaranju ta dva resorta. Čestitavši svima na izvođenju radova u rekordnom roku od sedam mjeseci u ta dva resorta u Rapcu  kategoriji četiri i pet zvjezdica, Family Life Bellevue i Girandella, koji imaju ukupno mjesta za oko 2700 gostiju dnevno, ministar turizma je kazao i da je tu riječ o visokoj kvaliteti ponude i usluga.

"Hrvatski turizam se konačno pozicionira s pravim konkurentnim objektima visokih kategorija, kojih je sada oko 60 posto sa 4 i 5 zvjezdica, a s njima se sezona produljuje i za više od mjesec dana te s prfavom treba govoriti o tursitičkoj godini, a ne sezoni", poručio je Cappelli na otvorenju Valamarovih resorta u Rapcu. Dodao je i da je to najveća investicija ove godine u turizmu u kojemu se ukupno ove godine ulaže oko 800 milijuna eura i manje-više te otvara 40-ak novih hotela i svugdje manje-više pridonose boljem pozicioniranju destinacija u kojima se nalaze.

130 poduzeća iz cijele Hrvatske radilo na resortima

Predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin naglasio je da je Rabac pozitivan primjer kako ulaganja u turizam utječu i na ukupno gospodarstvo u zajednici, zapošljavanje i rast drugih djelatnosti.

"Oko 130 poduzeća iz cijele Hrvatske radilo je na ovim resortima, koji su zaposlili više od 600 ljudi, a u svemu je bila važna i suradnja s lokalnom zajednicom te drugim partnerima, među kojima su i HBOR, touroperatori i drugi", kazao je Kukurin zahvalivši se i menadžmentu i svim zaposlenicima Valamara.

Važnost suradnje istaknuo je i gradonačelnik Labina Valter Glavičić, dok je istarski župan Valter Flego naglasio da je i to prilog strategije i planiranja razvoja turizma u Istarskoj županijii.

"Turizam se u Istri ne događa slučajno nego se pažljivo i u suradnji svih dionika planira, a u tome veliku ulogu ima i privatni sektor čije su investicije poput ove Valamara u Rapcu i puno više od investicije, to je iznimno važno za jačanje konkurentnosti", ocijenio je Flego.

Otvaranjem ta dva resorta u Rapcu je počeo i prvi Open Air festival u tom mjestu, u sklopu kojeg će sve do kraja kolovoza turisti i stanovništvo moći besplatno uživati u brojnim glazbenim, filmskim, kazališnim i drugim zabavnim programima. (Hina/FaH)

Kalendar najava

Aktualno