Hrvatski'Pogled u plavo' gostovao u Sloveniji, u općini Sevnica

ZAGREB, 3.6.2017.

Prvi i jedini hrvatski ronilački promotivni projekt 'Pogled u plavo' gostovao je u Sloveniji, u suradnji s kolegama vatrogasne enote PGD Sevnica, s ciljem promocije ljepota hrvatskog podmorja i Hrvatske kao destinacije ronjenja i ronilačkog turizma te su naši susjedi, 2. i 3. lipnja, imali priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja. Tijekom dva dana gostovanja u Sevnici više od 350 djece i odraslih iskoristilo je jedinstvenu priliku i besplatno zaronilo u bazenu projekta 'Pogled u plavo', koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

„Veliki broj naših ljudi iz Sevnice ljetuje u Hrvatskoj i upravo je 'Pogled u plavo' poveznica te smo jako sretni što smo ugostili taj poseban i inovativan projekt“, rekao je Srečko Ocvirk, načelnik Općine.

Ova neobična i atraktivna manifestacija izmamila je osmijeh na lice brojnim mališanima koji su se oduševljeno pripremali za prvi uron pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba te instruktora ronjenja vatrogasne enote PGD Sevnica.

Nakon kratke poduke o vještinama ronjenja i upoznavanja s ronilačkom opremom, posjetitelji su imali priliku uživati u razgledavanju podvodne izložbe hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama 10-metarskog montažnog bazena i dodatno pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Kalendar najava

Aktualno