HrvatskiJahači na putu od Atene do Kassela, do 6. lipnja u Zagorju

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA, 4.6.2017.

U Krapinsko-zagorskoj županiji od 4. do 6. lipnja godine borave jahači u sklopu projekta „Jahanje od Atene do Kassela“.

„Jahanje od Atene do Kassela“ jedan je od projekata u sklopu međunarodne izložbe suvremene umjetnosti „Documenta“ koja se održava u Kasselu u Njemačkoj (10. 6.-17. 9. 2017.) i u Ateni u Grčkoj (8. 4. - 16. 6. 2017.).

Put od Atene do Kassela iznosi više od 3000 km, traje od 9. travnja do 9. srpnja i obuhvaća sedam zemalja: Grčku, Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Jahači dnevno prijeđu oko 40 km, a projekt je zamišljen tako da se zainteresirani mogu pridružiti jahačima na bilo kojem dijelu puta.

Skupinu čine pet konja, četiri jahača te dva vozača i snimatelja. Jahači su Peter van der Gugten (voditelj projekta), Zsolt Szabo (zadužen za konje i hranu), David Wewetzer (odnosi s javnošću i sigurnost), Tina Boche (medicinska pomoć) te vozači i snimatelji Mark Wallis i Samuel Devereux.

U sklopu projekta jahači će u dva dana jahati "Konjičkom stazom Krapinsko-zagorske županije" te posjetiti Ranch Chivas u Željeznici, Lujčekovu hižu na Ivanščici, OPG Đakula u Budinščini, Bluesun Hotel Kaj Salve Regina i Mariju Bistricu, Ranch Zara u Donjoj Stubici te Agroturizam Kos u Svetom Križu Začretju.

Susret s novinarima predviđen je u ponedjeljak, 5. lipnja, podno Kalvarije u Mariji Bistrici od 14.30 sati do 15.00 sati.

Ovo putovanje ima za cilj promociju i razvoj konjičkog turizma destinacije Zagorje - Bajka na dlanu, kojeg projektom "Zagorje Ride", Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, razvija u destinaciji. (www.visitzagorje.hr)

Kalendar najava

Aktualno