HrvatskiCROSTO radionica: Opservatorij za mjerenje održivog razvoja turizma

ZAGREB, 9.6.2017.

U organizaciji Ministarstvo turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ), Hrvatskom agencijom za okoliš i prirodu (HAOP), Državnim zavodom za statistiku (DZS) te Institutom za turizam (IT) održat će se radionica na kojoj će biti predstavljen CROSTO – Opservatorij za mjerenje održivog razvoja turizma (Ministarstvo turizma, Prisavlje 14, petak, 9. lipnja 2017. u 11 sati).

CROSTO opservatorij, osnovan krajem 2016. godine od strane Instituta za turizam, član je međunarodne mreže opservatorija pod pokroviteljstvom Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Cilj CROSTO opservatorija je sustavno praćenje i mjerenje održivosti turizma na području NUTS 2 regije – jadranska Hrvatska koja trenutno snosi najveći teret turističke aktivnosti na području Republike Hrvatske.

Posebno valja istaknuti da uspješno djelovanje CROSTO opservatorija uvelike ovisi o aktivnoj uključenosti svih relevantnih dionika s prostora sedam županija jadranske Hrvatske, stoga će nakon uvodnih prezentacija biti otvorena rasprava na kojoj će se davati mišljenja i sugestije vezane uz održivost turizma i mjerenje njegove održivosti na području ovih županija.

 

Kalendar najava

Aktualno