HrvatskiMinistar Gari Cappelli otvorit će na najljepšoj tržnici u Europi trodnevnu manifestaciju „Hrvatska tržnica u Budimpešti“

BUDIMPEŠTA, 23.5.2017.

POZIV ZA MEDIJE

Ministar Gari Cappelli otvorit će u Budimpešti, na najljepšoj tržnici u Europi „Nagy Vásásrcsarnok“, trodnevnu manifestaciju pod nazivom „Hrvatska tržnica u Budimpešti“ koju su pokrenuli Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica u Mađarskoj i Hrvatska gospodarska komora s ciljem promocije hrvatskih proizvoda i Hrvatske kao turističke destinacije.

Otvorenje manifestacije održat će se u utorak, 23. svibnja 2017. godine, u 11.00 sati na Velikoj tržnici u Budimpešti (Vámház krt. 1-3, 1093 Mađarska).

Uz ministra turizma Garija Cappellija na otvorenju će sudjelovati i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher, ali i državni ministar za kulturnu i znanstvenu diplomaciju u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine Mađarske István ĺjgyártó.

Manifestacija „Hrvatska tržnica u Budimpešti“ održava se do 25. svibnja 2017. godine tijekom koje će se uoči nadolazeće turističke sezone potencijalnim mađarskim turistima predstaviti turistička ponuda hrvatskih destinacija te široki spektar proizvoda karakterističnih za Republiku Hrvatsku, ali i hrvatska kultura i gastronomija.

Na manifestaciji sudjeluju Turističke zajednice Zadarske, Šibensko-kninske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Istarske i Primorsko-goranske županije tte turističke zajednice gradova Zagreba, Dubrovnika i Biograda na Moru. Svoje proizvode za degustaciju i prodaju ponudit će i izlagači, predstavnici četiri klastera: Dalmacije, Istre i Kvarnera, Slavonije i Središnje Hrvatske vođeni predstavnicima Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske poljoprivredne agencije. Svoje ponude i proizvode poput, suhomesnatih proizvoda, sireva, maslinovog ulja, vina, prirodne kozmetike i sl. predstavit će oko 30 hrvatskih proizvođača.

Drugi dan manifestacije održat će se „Doručak s hrvatskih farmi“ na kojemu će se doručkovati prehrambeni proizvodi s oznakama kvalitete: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med iz Lijepe naše, te brašno i kruh s hrvatskih polja.

Kalendar najava

Aktualno