HrvatskiMinistar Cappelli kontinentalnim županijama dodjeljuje pet milijuna kuna

ZAGREB, 18.5.2017.

NAJAVA ZA MEDIJE

Ministar turizma Gari Cappelli i predstavnici 14 kontinentalnih županija potpisati će ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj cikloturizma na kontinentu.

Konferencija za medije i javno potpisivanje ugovora održati će se u četvrtak, 18. svibnja 2017. godine u 12.00 sati, u dvorani na 1. katu Ministarstva turizma (Prisavlje 14, Zagreb).

Riječ je o potpisivanju ugovora iz Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini za koji je Ministarstvo turizma, s ciljem snažnijeg jačanja turizma na kontinentu, ove godine izdvojilo dodatnih 5 milijuna kuna.

Javni poziv bio je otvoren od 5. do 26. travnja 2017. godine, a u navedenom roku na njega su se prijavile svih 14 kontinentalnih županija kojima je i namijenjen - Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska, Međimurska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija. Vrijednost pojedinog ugovora iznosi 350 tisuća kuna, a sredstva će županije iskoristiti za trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta.

Osim potpisivanja ugovora, okupljenima će župan Karlovačke županije, Ivan Vučić predstaviti prijavljeni projekt pod nazivom „Pedala“, odnosno konkretnu namjenu dobivenih sredstava, dok će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić predstaviti dosadašnji i daljnji plan razvoja cestovnih pravaca na kontinentu, uz naglasak na realizaciju biciklističkih staza koje su predviđene uz njih.

Kalendar najava

Aktualno