HrvatskiOvog vikenda počinje „Zagrebački vremeplov“

ZAGREB, 21.4.2017.

Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda, pa sve do 1. listopada, ponovno će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju proteklih deset godina, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“.

„Zagrebački vremeplov“ objedinjuje čak osam događanja, koji se od Gornjeg grada, Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir, održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama u tradicionlanim nošnjama na tržnici Dolac, koje svakog petka i subote kod spomenika kumici nude autohtone proizvode ovoga kraja.

Ovu sezonu otvorit će promenadni koncert na Zrinjevcu u subotu u 11 sati, a ljubitelji valcera, evergeena i serenada moći će dalje uživati u koncertima svake subote tijekom kolovoza.

Vikendima u prijepodnevnim satima uživat ćemo u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na raznim lokacijama u centru pjesmom će goste dočekivati KUD-ovi koji predstavljaju folkornu scenu. U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti moći ćemo prošetati po Gornjem gradu, svake subote i nedjelje od 17.00 do 20.00 sati, a neki od njih doći će i na Trg bana Jelačića subotama od 10.00 do 13.00 sati.

Time, naravno, ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer tu su još smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, promenadni koncerti u parku Maksimir, a u ljetnim mjesecima 'Tkalčijana' te plesne večeri.

Sva događanja u sklopu Zagrebačkog vremeplova su besplatna, a cijeli program dostupan je putem brošura u turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja te na Internet stranici.

Kalendar najava

Aktualno