HrvatskiMinistar Cappelli u službenom posjetu Londonu, 19. i 20. travnja

LONDON, 19.4.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli službeno će boraviti u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, gdje će 19. i 20. travnja u Londonu održati niz bilateralnih sastanaka s visokim predstavnicima političke vlasti u britanskom Parlamentu te turističkih tvrtki Velike Britanije. Cilj ovog službenog posjeta je jačanje suradnje s Velikom Britanijom koja je tijekom posljednjih nekoliko godina postala jedno od najznačajnijih emitivnih turističkih tržišta za Hrvatsku s prosječnim godišnjim rastom od 20 posto.

U srijedu, 19. travnja u Parlamentu Ujedinjene Kraljevine, ministar će prisustvovati Aktualnom satu s britanskom premijerkom Theresom May, sastat će se s državnom ministricom za sport, turizam i nasljeđe Tracey Crouch, predsjednikom Odbora za kulturu, medije i sport Donjeg doma Parlamenta UK Damianom Collinsom, zastupnikom Donjeg doma Parlamenta UK i bivšim ministrom kulture, Johnom Whittingdaleom te zastupnikom Donjeg doma Parlamenta UK Fabianom Hamiltonom. Tijekom dana, predviđen je i sastanak s Patricijom Yates, direktoricom za strategije i komunikacije Visit Britain, britanske ustanove koja je osnovana sa svrhom promidžbe Velike Britanije i razvoja britanske turističke industrije.

U četvrtak, 20. travnja ministar će se susresti s direktorima Four Seasons Hotels and Resorts na temu investicija u RH te Relijem Sloninom, izvršnim direktorom Arena Hospitality Group.

Tržište Velike Britanije jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za turizam Hrvatske te su turisti iz Velike Britanije sedmi najbrojniji gosti u našoj zemlji. Prošle godine iz Velike Britanije je ostvareno 630 tisuća dolazaka (+22 posto) i 3,3 milijuna noćenja (+25 posto), što u ukupnim ostvarenim noćenjima predstavlja udio od oko 4 posto. Gosti iz Velike Britanije najviše su noćenja ostvarili u Dubrovačko-neretvanskoj, a zatim Splitsko-dalmatinskoj i Istarskoj  županiji. Među najposjećenijim destinacijama prošle godine bili su Dubrovnik, Konavle, Split, Pula i Poreč, a gosti iz Velike Britanije najviše noćenja ostvarili su u hotelima (53 posto) te objektima u domaćinstvu (27 posto). U razdoblju od 2012. do 2016. godine, odnosno tijekom proteklih 5 godina, tržište Velike Britanije imalo je prosječan rast od 20 posto (broj noćenja).

Kalendar najava

Aktualno