Hrvatski"Tour of Croatia", do 23. travnja

HRVATSKA, 18.4.2017.

Tour of Croatia ove će se godine održati od 18. do 23. travnja na ukupno šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz Hrvatsku.

I ove godine Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 18. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica, nakon etape dugačke 227 km.

Poslije toga, u srijedu 19. travnja, cjelokupna se organizacija seli u Trogir, otkud kreće etapa dužine 123 km, s ciljem na 1762 metra, Sv. Juri na Biokovu.

Treća etapa vozit će se između Imotskog i Zadra u dužini od 236 km, a četvrta povezuje Crikvenicu i Umag, a duga je 171 km.

Peta je etapa, duga 141 km, gdje nakon starta u Poreču bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu na koju će se prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane.

Posljednja šesta etapa, duga 145 km, u nedjelju 23. travnja starta u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Tako će sliku Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta, a za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcijska kuća ISB, koja će utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje posebnog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka. 

Kalendar najava

Aktualno