HrvatskiPotpisivanje ugovora o sufinanciranju HGSS-a u 2017. godini

SKRAD, 10.4.2017.

POZIV ZA MEDIJE

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine službeno će boraviti u Općini Skrad (Primorsko-goranska županija) gdje će, ispred Ministarstva turizma, s pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinkom Prizmićem potpisati ugovore o sufinanciranju u 2017. godini.

Potpisivanje će se održati u 11:30 sati u prostorijama Općine Skrad (ulica Josipa Blaževića-Blaža 8, Skrad).

Ukupna vrijednost ugovora, odnosno financijske potpore Ministarstva turizma u ovoj godini iznosi 1,5 milijuna kuna. Jedan ugovor, u vrijednosti od milijun kuna odnosi se na unapređenje sigurnosti, zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica, a drugi vrijednosti 500 tisuća kuna na izradu natječajne dokumentacije za prijavu projekta razvoja pustolovnog turizma „Tour de CroAtive - razvoj aktivnog turizma u funkciji ostvarenja ciljeva Strategije Europa 2020.“ na strukturne fondove EU.

Nakon potpisivanja ugovora, članovi HGSS-a od 12:15 do 13:00 sati održat će pokaznu vježbu spašavanja u kanjonu Zeleni vir u kojoj će sudjelovati i ministar Cappelli.

U nastavku dana, u 13:15 sati, ministar će se susresti s direktorima turističkih zajednica u Primorsko-goranskoj županiji te s lokalnim turističkim gospodarstvenicima (Dom kulture, ulica Josipa Blaževića-Blaža 8a, Skrad).

Kalendar najava

Aktualno