HrvatskiDvodnevna turistička atrakcija "Bike Rijeka Weekend"

RIJEKA, 8.4.2017.

Vikend donosi još jedno druženje na dva kotača koje će ujediniti cijeli Riječki prsten – Bike Rijeka Weekend. Ljubitelji aktivnog odmora i rekreacije, 8. i 9. travnja imaju priliku istražiti i doživjeti područja oko Rijeke na posve drugačiji način. 

Bogat poviješću i tradicijom, Riječki prsten regija je osebujnog susreta mora i gorskog kraja, a tijekom vikenda 8. i 9. travnja na raspolaganju će biti ukupno 4 duže i kraće rute kojima će se na dva kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice.

Projekt Biciklistička transverzala Riječkog prstena i pripadajuća aplikacija za mobitele Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena. Projekt objedinjuje postojeće biciklističke staze, ali i novu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu. Aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada 2. nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u siječnju 2016. godine te 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u srpnju 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Kalendar najava

Aktualno