HrvatskiOd 8. do 23. travnja 5. festival aromaterapije „Apsyrtides“

MALI LOŠINJ, 8.4.2017.

I ove godine ljubitelje aromaterapije, sporta i zdravstvene ponude, od 8. do 23. travnja 2017. godine, očekuje 5. festival aromaterapije „Apsyrtides“, na kojem će se održati brojne aktivnosti, radionice i edukacije s temom zdravlja, sporta i vitalnosti.

Trinaest sudionika ovogodišnjeg Festivala, od 8. do 23. travnja 2017. godine nudit će čak 22 događanja poput aromatičnih avanturističkih tura, radionica aromaterapije, tretmana njege lica i tijela, opuštajućih masaža uljima lošinjskog bilja, programa grupnih vježbi istezanja i opuštanja u borovoj šumi pored mora, izrade prirodnih krema, nakita, prirodnih sapuna i balzama, procesa destilacije, radionica koktela s aromatičnim biljem, zabavnih igara, radionica filcanja mirisnih vunenih kuglica te drugih zanimljivih radionica.

Projekt Festivala aromaterapije, Grad i i Turistička zajednica grada Malog Lošinja započeli su 2013. godine edukacijama prvih aromaterapeuta na području Lošinja, nakon čega su u brojnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, kozmetičkim salonima, hotelima i obrazovnim ustanovama, održane i radionice aromaterapije. S obzirom da sudionici Festivala potječu s Cresa i Lošinja, projektu je dodijeljen naziv „Apsyrtides“, antički naziv cresko-lošinjskog otočja.

Otvorenje Festivala aromaterapije Apsyrtides održat će se 8. travnja 2017. godine na Trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju, s početkom u 10 sati, kada će se održati i Lošinjski cvijet na kojem se trg pretvara u veliki cvjetni spektakl.

Aromatično lošinjsko bilje znatno utječe na mikroklimu i kvalitetu otočnog aerosola te svojim eteričnim mirisima, bojama i oblicima povoljno djeluje na ljudsko zdravlje te štiti od sunčevog zračenja i hladnih vjetrova. Lošinjsko otočje idealno je za osobe s respiratornim problemima, osobito boravak u crnogoričnoj šumi koja se od davnina posebno preporučala plućnim bolesnicima. Čistoća mora i zraka, blaga lječilišna klima, bogat biljni pokrov i aromatični mirisi blagotvorno djeluju na organizam te ga čine zdravijim i sretnijim. Kao idealna destinacije prirodne aromaterapije, Lošinj je pogodan za bavljenje sportom tijekom cijele godine.

Kalendar najava

Aktualno