HrvatskiMinistar Cappelli na sajmu BIT u Milanu, do 4. travnja

ZAGREB, 2.4.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli od 2. do 4. travnja službeno boravi u Italiji na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova BIT u Milanu na kojem se predstavlja i turistička ponuda Republike Hrvatske.

Tom će se prilikom ministar Cappelli, osim obilaska sajma, susresti i s predstavnicima niza turoperatora i avioprijevoznika kao što su Volotea, Kompas Italia, Solo Croazia, I viaggi di Miriana, Scuola Zoo, Gommo viaggi, Novasol Italia itd. s kojima će razgovarati o aktualnom stanju turizma u RH te najavama za predstojeću sezonu.  

Osim toga, ministar Cappelli će se sastati s članicom Upravnog odbora Gospodarske komore Milana (Giunte) Federicom Ortalli i glavnim direktorom agencije PROMOS - specijalizirane agencije za međunarodne aktivnosti Gospodarske komore Federicom Maria Bega, s kojima će razgovarati o aktualnim trendovima u turizmu kao i dosadašnjoj suradnji dviju zemalja. Nadalje, ministar će u sklopu boravka u Milanu povodom održavanja sajma BIT sudjelovati i na prezentaciji klastera Slavonije u organizaciji Klastera i predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu.

Tržište Italije jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za turizam Hrvatske te su turisti iz Italije četvrti najbrojniji gosti u našoj zemlji. Prošle godine iz Italije je ostvareno 1,1 milijun dolazaka (+1 posto) i 5,3 milijuna noćenja (+3 posto), što u ukupno ostvarenim noćenjima predstavlja udio od oko 6 posto. Gosti iz Italije najviše su noćenja ostvarili u Istri i na Kvarneru, a zatim Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji. Među najposjećenijim destinacijama prošle godine bili su Rovinj, Medulin, Mali Lošinj, Poreč i Umag, a gosti iz Italije najviše noćenja ostvarili su u objektima u domaćinstvu (38 posto), a zatim u kampovima (25 posto) te hotelima (24 posto).

Kalendar najava

Aktualno