HrvatskiBiciklistička utrka World cup – Downhill Lošinj

MALI LOŠINJ, 21.4.2017.

Tristotinjak natjecatelja iz zemalja cijeloga svijeta, od 21. do 22. travnja 2018. godine, spuštat će se 1,8 km dugim stazama i vidikovcima otoka vitalnosti, natječući se u ekstremnoj biciklističkoj spust utrci World cup – Downhill Lošinj.

World cup- Downhill Lošinj smatra se unikatnom utrkom s obzirom da će natjecatelji pedalirati kroz urbano područje što će biti prvi slučaj u svjetskom kupu. Također, Red Bull Media House te 19 televizijskih kuća koje će otkupiti prava prijenosa, prijenosom uživo omogućit će prijenos u 99 zemalja, a očekuje se da će utrku uživo pratiti više od milijun gledatelja.

Uvodno u World cup - Downhill Lošinj 2018., i ove godine tradicionalno će se održati četvrti Downhill Lošinj. Nakon pregleda staza i službenog treninga, 23. travnja 2017. u Velom Lošinju će s početkom u 13.30 sati započeti četvrto izdanje brdsko biciklističkog spusta i to sprint dionicom s vrha brda Sv. Ivan, na nadmorskoj visini od 250 metara, s najljepšim pogledom na arhipelag, a nastavit će se šljunčanim i kamenitim stazama koje vode do cilja na samoj obali Velog Lošinja. Utrka se vozi u pet kategorija; veteranskoj, amaterskoj, juniorskoj, ženskoj i elitnoj konkurenciji te se boduje za svjetsku ljestvicu. Rezultati spusta također će se bodovati i za Prvenstvo Hrvatske te za Kup Slovenije.

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust 'Downhill' nastalo iz proljetnih treninga slovenskih biciklista, održat će se u organizaciji Atletskog kluba Lošinj i  Mountain bike kluba iz Trbovlja, uz punu podršku Grada i Turističke zajednice Malog Lošinja i Lošinj Hotels & Villas.

Kalendar najava

Aktualno