Hrvatski  \\  Vijesti  \\  Najave  \\  Dani poslova u turizmu

Dani poslova u turizmu

KNIN, 21.3.2017.

POZIV MEDIJIMA

Ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić sudjelovati će u utorak, 21.ožujka na Danima poslova u turizmu u Kninu, koji će se održati u sportskoj dvorani Srednje škole Lovre Monti od 9.00 do 17.00 sati.

Pozivamo vas na službeno otvorenje događanja u 10.00 sati. Dani poslova u turizmu u Kninu otvoriti će ministar rada i mirovinskoga sustava dr.sc. Tomislav Ćorić i državni tajnik  Ministarstva turizma Frano Matušić.

Dani poslova u turizmu organizirani su s ciljem jačanja vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanje koje pruža turistički sektor, u suradnji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Održavanje Dana poslova u turizmu je prilika za promociju poslova u turizmu te motiviranja svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne, te mladih koji tek ulaze na tržište rada.

Na Danima poslova u turizmu u Kninu predstavit će se 41 poslodavac koji imaju povećane potrebe za zapošljavanjem radnika sezonskog karaktera u turističkom sektoru, a predviđa se da će sajam posjetiti preko 2.500 posjetitelja i nezaposlenih osoba uključujući 400 učenika iz završnih razreda srednjih škola u ugostiteljstvu.

Na skupu će Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pojačano  predstaviti mjere aktivne politike zapošljavanja vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje u turizmu kao i ostale redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja.

Ministarstvo turizma će u sklopu Dana poslova u turizmu predstaviti poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ i održati informativnu radionicu za potencijalne korisnike. Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31.500.000 kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Dodatne informacije: 

Kalendar najava

Aktualno