HrvatskiMinistar Cappelli od 8. do 10. ožujka turističkom sajmu ITB u Berlinu

ZAGREB, 7.3.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli od 8. do 10. ožujka službeno boravi u Njemačkoj, na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu, na kojem se predstavlja i turistička ponuda RH.

U srijedu, 8. ožujka, ministar će obići sajam te posjetiti štand Hrvatske turističke zajednice gdje će dati intervju njemačkom Fremdenverkerehrswirtschaftu te održati sastanak s vlasnikom turoperatora Reisewelt, Joachimom Teiserom te s predsjednikom Uprave TUI-ja, Fritzom Joussenom, na temu aktualnog stanja turizma u RH te potencijalnih investicija TUI-ja u hotele u Hrvatskoj.

U četvrtak, 9.ožujka, ministar će se na štandu Hrvatske sastati s predstavnicima Eurowingsa, Air Berlina, direktorom sajma ITB i državnom tajnicom u Saveznom ministarstvu za gospodarstvo i energetiku, dr. Iris Gleicke. U nastavku dana, ministar će se u njemačkom Bundestagu, sastati s predsjednicom Odbora za turizam Heike Bramer.

Tržište Njemačke jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za turizam Hrvatske jer su turisti iz Njemačke najbrojniji gosti u našoj zemlji. Prošle godine iz Njemačke je ostvareno 2,3 milijuna dolazaka (+7,2 posto) i 17 milijuna noćenja (+8,3 posto), što u ukupno ostvarenim noćenjima predstavlja udio od 23 posto. Od ukupnog broja njemačkih turista u 2016., 35 posto ih je putovalo organizirano, a 65 posto individualno. Istra je vodeća regija prema turističkom prometu s njemačkog tržišta slijedi Kvarner, Split i Zadar. Najčešće korištena vrsta smještaja njemačkih gostiju su objekti u domaćinstvu (33 posto), zatim slijede kampovi (30 posto) te hoteli (28 posto).

Kalendar najava

Aktualno