HrvatskiNovi turistički vodič: 'Mali Lošinj Health and Wellness Destination Guide'

MALI LOŠINJ, 6.3.2017.

Uoči sedme HTI konferencije (Health Tourism Industry), održane od 28. veljače do 2. ožujka 2017. godine u Rovinju, predstavljen je prvi turistički vodič po temi zdravlja i wellnessa 'Mali Lošinj Health and Wellness Destination Guide'.

Već desetljećima, putnici se pouzdaju u turističke vodiče prilikom posjeta destinacijama. Kao rezultat visokih troškova zdravstvene zaštite, ograničenog pristupa medicinskoj tehnologiji i specijaliziranih kirurških tehnika, pacijenti su u potrazi za mogućnostima liječenja izvan svoje lokalne zajednice pa čak i države. Upravo je iz tog razloga Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Medical Tourism Association, kreirala prvi vodič u kojem se ističe zdravstvena i wellness ponuda u destinaciji.

Cilj ovog vodiča te marketinških kanala putem kojih se promovira je pružiti ekskluzivni fokus na destinaciju, njezinu zdravstvenu i wellness ponudu, kao i zdravstvene infrastrukture te obrazovati potrošače da prilikom donošenja odluka o putovanju koriste vodič temeljem kojeg unaprijed znaju što tražiti u destinaciji koju tek planiraju posjetiti. Informacije koje se distribuiraju uključuju informacije o zdravstvenom turizmu, bolnicama, spa i wellness centrima, ugostiteljskim i smještajnim objektima te ostalim partnerima u destinaciji koji u ponudi imaju programe i/ili paket aranžmane po temi zdravlja i wellnessa. 

Osim prezentacije na prestižnoj HTI (Health Tourism Industry) i MTA (Medical Tourism Association) web portalima, vodič će se prezentirati i na različitim kongresima zdravlja i  tematiziranim sajmovima.

Ponosna što je Lošinj prepoznat kao jedan od najboljih primjera kako kvalitetnim radom i sinergijom svih turističkih subjekata u kratko vrijeme postati svjetski prepoznatljiva turistička destinacija, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja, Ana Kučić istaknula je trud koji otok ulaže u svoju održivost, povezujući prirodne ljepote i očuvanost krajolika s kvalitetom života na otoku općenito.

Kalendar najava

Aktualno