HrvatskiMinistar Cappelli i ministar Ćorić na Danima poslova u turizmu u Osijeku

OSIJEK, 7.3.2017.

POZIV MEDIJIMA

Ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić i ministar turizma Gari Cappelli sudjelovati će u utorak, 7. ožujka na Danima poslova u turizmu u Osijeku, koji će se održati u sportskoj dvorani Gradski vrt (kneza Trpimira 23), od 9.00 do 17.00 sati.

Pozivamo vas na službeno otvorenje događanja u 11.00 sati.

Dane poslova u turizmu otvorit će ministar rada i mirovinskoga sustava dr.sc. Tomislav Ćorić i ministar turizma Gari Cappelli.

U okviru Dana poslova u turizmu, održat će se panel rasprava pod nazivom „Zapošljavanje u turizmu – izazovi i mogućnosti“, a uz ministre Ćorića i Cappellija, sudjelovat će zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić, direktorica Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske dr. sc. Iva Bahunek, potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher i član Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske Obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Šibensko kninske županije Joso Smolić.

Panel rasprava zatvorena je za medije, ali su po završetku, u 13.00 sati, predviđene izjave za medije (ispred Vip salona, 1.kat).

Aktivnosti jednodnevnih Dana poslova u turizmu održavati će se, osim u Osijeku, u Zagrebu, 14. ožujka i Kninu, 21. ožujka 2017. godine, što će uključivati predstavljanje poslodavaca na štandovima, panel rasprave i prikaz primjera dobre prakse.

Dani poslova u turizmu organizirani su s ciljem jačanja vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanje koje pruža turistički sektor, u suradnji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Održavanje Dana poslova u turizmu prilika je za promociju poslova u turizmu i motiviranja svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne, te mladih koji tek ulaze na tržište rada. 

U Osijeku se očekuje više od 4000 posjetitelja i nezaposlenih osoba uključujući 350 učenika iz završnih razreda srednjih škola u ugostiteljstvu.

Na skupu će Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava predstaviti mjere aktivne politike tržišta rada vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje u turizmu kao i ostale redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja.

Ministarstvo turizma će u sklopu Dana poslova u turizmu predstaviti poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ i održati informativnu radionicu za potencijalne korisnike. Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31.500.000 kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Dodatne informacije: 

Kalendar najava

Aktualno