HrvatskiMinistar turizma Gari Cappelli na Konferenciji i europskom summitu zdravstvenog turizma

ROVINJ, 28.2.2017.

Ministar turizma Gari Cappelli će sudjelovati na svečanom otvorenju Konferencije zdravstvenog turizma koja se održava do 2. ožujka u Hotelu Lone, Rovinj (utorak, 28. 2. 2017. u 9.30).

U sklopu konferencije, sutra će na istoj lokaciji od 14.00 do 15.30 sati, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, održati Europski summit industrije zdravstvenog turizma (European Health Tourism Industry - EHTI Summit), prvi skup lidera europskih i međunarodnih institucija, udruga i industrije zdravstvenog turizma s nacionalnim EU organizacijama koje promoviraju ovaj vid turizma. Skup je zatvorenog tipa, a zapravo je riječ o okruglom stolu na kojem će sudjelovati oko 35 sudionika iz deset europskih zemalja i SAD-a. Na summitu će sudjelovati mnogi visoki predstavnici Vlade RH te vodeći domaći i strani stručnjaci turističkog i zdravstvenog sektora.

Uz summit, HTI konferencija uključuje još dva međunarodna događanja – European Luxury Hospitality Summit i TTM Taste the Mediterranean Festival. Prvi događaj namijenjen je hotelima i hotelskim lancima, predstavnicima javnog sektora, putničkim agencijama, edukatorima, dok će na drugom biti predstavljena mediteranska prehrana, koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila najzdravijom na svijetu, te je uvrštena na listu nematerijalne baštine UNESCO-a.

Kalendar najava

Aktualno