HrvatskiNatjecanje strukovnih škola u gastronomskim i hotelijersko-turističkim disciplinama

MALI LOŠINJ, 23.2.2017.

POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo vas na najstarije natjecanje strukovnih škola u Republici Hrvatskoj, gastro natjecanje učenika srednjih škola ugostiteljsko-turističkih usmjerenja u gastronomskim i hotelijersko-turističkim disciplinama koje će se za regiju III - Sjeverno hrvatsko primorje održati u Malom Lošinju, hotel Bellevue (23. 2. 2017. u 9.00 sati).

U otvorenju natjecanja sudjelovat će glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić.

Škola domaćin ovogodišnjeg regionalnog gastro natjecanja je Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja u suradnji s partnerom u organizaciji Grupom Jadranka i sudjelovanje 13 srednjih škola iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.

Program:

  • 9:00 – svečano otvorenje natjecanja
  • 9:30 – početak natjecanja
  • 15:00 – predstavljanje - hotelijeri (Kongresna dvorana hotela Bellevue)
  • 17:00 – predstavljanje - kuhari i konobari
  • 18:00 – objava pobjednika 

Osim u Malom Lošinju natjecanje se istog dana održava i u još tri regije: za regiju I – središnja Hrvatska, u Zagrebu; za regiju II – istočna Hrvatska, u Virovitici, Bjelovaru i Pitomači; za regiju IV – južna Hrvatska, u Šibeniku.

Učenici s najboljim rezultatima u regionalnim natjecanjima sudjelovat će i na državnom natjecanju koje će se ove godine održati u Crikvenici od 20. do 23. ožujka gdje će im domaćin biti Srednja škola dr. Antuna Barca, a osim učenika iz Hrvatske na državnom natjecanju sudjelovat će i učenici iz inozemstva.

Organizatori natjecanja su: Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i škole domaćini regionalnih, odnosno državnih natjecanja, a suorganizator je Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske.

Kalendar najava

Aktualno