HrvatskiRazvoj e-usluga uz pomoć EU-ovih sredstava

ZAGREB, 20.7.2016.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava pod nazivom 'Razvoj e-usluga', a ukupna vrijednost natječaja veća je od 626 milijuna kuna od čega će 532,1 milijun kuna biti sufinanciran EU-ovim sredstvima, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva.

U okviru natječaja financirat će se razvoj e-aplikacija kao što su e-Zdravlje, e-Uprava za zemljišno i prostorno planiranje, e-Kultura, e-Turizam, e-Pravosuđe i e-Uključivanje, kako bi se građanima pružila bolja usluga i povećala produktivnost javnog sektora.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava po korisniku je 700 tisuća kuna, a maksimalni 132 milijuna kuna. Natječaj je objavljen u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

"S nešto više od 600 milijuna kuna, kroz ovaj natječaj povećat ćemo dostupnost e-usluga građanima. Osigurat ćemo povećanje korištenja informacijske i komunikacijske tehnologije i modernizirati javnu upravu", izjavio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Od ulaganja u e-upravu u Ministarstvu očekuju povećanje razine korištenja usluga e-uprave, bolju transparentnost, odgovornost i učinkovitost javne uprave kroz izradu 15 e-servisa za građane te povećanje korištenja e-uprave za 30 posto. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno