HrvatskiHrvatske tvrtke uspješne u programu INTERREG Središnja Europa

ZAGREB, 17.6.2016.

Odbor za praćenje Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa, odobrio je ugovaranje 35 projekata u iznosu od oko 70,5 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a partneri iz Hrvatske sudjeluju u njih 34, s budžetom vrijednim oko 5 milijuna eura, izvijestilo je u petak Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

"Ovo je velik uspjeh za sve naše prijavitelje. Podatak da hrvatski partneri sudjeluju u 34 od 35 odobrenih projekata dovoljno govori o njihovoj uspješnosti i dobroj pripremljenosti", izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

U okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimljeno je ukupno 620 projektnih prijedloga dok je 91 pozvan da dostavi punu prijavu u drugoj fazi.

Odabrani projekti uskoro će biti ugovoreni te će njihova provedba doprinijeti rješavanju zajedničkih regionalnih izazova u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.

Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa ima ukupan budžet od 299 milijuna eura, od čega 246 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojim se potiče partnerstvo javnih i privatnih institucija iz devet zemalja članica Europske unije: Češke, Njemačke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovenije i Slovačke.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavlja Hrvatsku u četiri transnacionalna programa suradnje, a u 2016. godini Hrvatska predsjedava programima INTERREG Središnja Europa i INTERREG V-B Mediteran. (Hina/FaH)

Kalendar najava

Aktualno