Hrvatski„Gastroposao.eu“ sufinancira EU sa 170 tisuća eura

ZAGREB, 17.3.2015.

Udruga za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske i enološke baštine “Gastronomadi” predstavit će, na početnoj konferenciji u Virovitici, provedbu projekta Gastroposao.eu, u petak, 20. ožujka 2015. godine s početkom u 13.30 sati u prostorima Visoke škole za management u turizmu i informatici.

Udruga za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske i enološke baštine „Gastronomadi“ je - poslije uspješne kandidature i završetka procesa pregovora u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, faza II (EuropeAid/134643/M/ACT/HR, HR.1.1.090033), Europski socijalni fond - potpisala ugovor o grantshemi u iznosu od 178.938,29 eura.

Iznos bespovratne pomoći koju će financirati Europska unija iznosi gotovo 170.000 €.

Financiranje će omogućiti da Gastronomadi formiraju i primijene tehnološki jedinstven portal za usmjereno zapošljavanje u sektoru ugostiteljstva - gastroposao.eu

Portal gastroposao.eu zamišljen je kao centralno i stručno mjesto za pomoć pri zapošljavanju kuhara, konobara i drugog osoblja u ugostiteljstvu. Portal je orijentiran izravno na te struke, koje godinama trpe sustavnu nebrigu, iako su s druge strane ključni faktori najvažnije i najpropulzivnije privredne grane u Hrvatskoj - turizma.

Obraćajući se i posloprimcima i poslodavcima kroz pažljivo osmišljen sustav krajnji cilj portala je pojednostavljenje ponude i potražnje radne snage, uz niz strukovnih filtra znanja, iskustva, želja, mogućnosti svih zainteresiranih.

Na početnoj konferenciji bit će predstavljeni ciljevi projekta, aktivnosti predviđene u sklopu njegove provedbe kao i očekivani rezultati.

Predstavljanje projekta organizirano je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i županijskom razvojnom agencijom VIDRA.

Kalendar najava

Aktualno